155z engine spluttering

Discussion in 'Ask the Tech Masters???' started by cookem37, Apr 26, 2020.

Mini Dirt Bikes

Help Support Mini Dirt Bikes:

  1. Apr 26, 2020 #1

    cookem37

    cookem37

    cookem37

    New Member

    Joined:
    Apr 26, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I have just put another piston and rings in my pit bike it lost compression I have got it started but it runs really rough I have double checked the timing and cleaned the carb a couple times but still spluttering and boggy and back firing
     
  2. Apr 29, 2020 #2

    AntNZ

    AntNZ

    AntNZ

    Well-Known Member

    Joined:
    Dec 29, 2014
    Messages:
    403
    Likes Received:
    15
    Location:
    west coast NZ
    did you clock the rings properly, put the rings on in the right order?
     
  3. Apr 29, 2020 #3

    cookem37

    cookem37

    cookem37

    New Member

    Joined:
    Apr 26, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Tbh I didn’t know I would need to do so, I’ll look up how to correctly clock them:) and try that thanks :)
     
  4. Apr 30, 2020 #4

    AntNZ

    AntNZ

    AntNZ

    Well-Known Member

    Joined:
    Dec 29, 2014
    Messages:
    403
    Likes Received:
    15
    Location:
    west coast NZ
    did you replace the cylinder wit a new one?, if not your old cylinder needs to be honed before
    you can put new rings in and get them to seat properly.
     
  5. May 2, 2020 #5

    cookem37

    cookem37

    cookem37

    New Member

    Joined:
    Apr 26, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Have put new piston and rings I honed the bore done the timing and check valves New spark plug new ht lead and coil
    Cleaned the carb again and still spluttering and popping. Would it be somthing to do with stator?
     

Draft saved Draft deleted

Share This Page

arrow_white